Iscout 2015

Afgelopen zaterdag 7 maart heeft een grote groep enthousiaste Explorers en stamleden weer meegedaan aan de jaarlijks terugkerende iScout. De iScout is een online wereldreis waarbij grappige en uitdagende doe-opdrachten gecombineerd worden met pittige denkvragen. Er doen scouts mee uit meer dan 10 landen. Om de vragen te mogen beantwoorden en zo punten te kunnen verdienen, moeten er genoeg doe-opdrachten voltooid worden.

De groep werd opgedeeld in een doe-team en denk-team (het doe-team was verdacht veel groter dan het denk-team ) en we gingen vol goede moed aan de slag. Er werd met fietsen en auto’s door de stad geracet en we hebben leren gangzwemmen (uiteindelijk), New York verkend met de auto, er voor gezorgd dat men veilig in de tram zat, een nieuwe trend gezet met Molenwieking, kennis gemaakt met Vineceptionfilmpjes, een douchecabine gevuld met meters sop en nog veel meer! Ondertussen hebben de bollebozen van het denk-team tientallen vragen goed beantwoord, over Buzzfeed filmpjes, een rare landkaart, metrostations, foto’s die boetes opleveren enzovoort, allemaal even cryptisch.

fietsmandje supremarkt scouting spoorzoekers rotterdamNa uren lang rondrennen, foto’s maken en filmen of zweten achter de laptop was daar het moment van de uitslag…

Helaas niet gewonnen, maar met een prachtige 181e plaats en vooral een hele gezellige avond zijn wij meer dan tevreden!