Bear Grylls 12-04-1014

Hakkuh.....!!

 

Eindelijk is het tijd om de ultieme scouts opkomst te draaien. Vandaag word het hout dat zij zelf hebben gesprokkeld gehakt en in de fik gestoken.
Voordat iedereen als een kip zonder kop gaat rond rennen word eerst alles duidelijk uitgelegd. Veiligheids maatregelen, omgang met matrialen, tips en tricks.

De helft van de groep gaat zoals verteld hakken. Een duidelijke uitleg van 1 van de leiding waarna ieder zelf mag gaan hakken onder toezicht van enkele leiding. De oudste kinderen mogen zelf met de AXE aan de slag.

Voor de andere helft staat een vuurtje maken op het programma wat nog erg lastig blijkt te zijn met maar 3 lucifers, 1 balk en 1 zakmes.
Veel snippers maken, iets groter hout er boven stapelen en dan aansteken en voorzichtig takje erbij blijven leggen. Natuurlijk word er halverwegen een keer gewisseld.

Om de dag af te sluiten eindigen we met een wedstrijdje. Per groepjes van 3 gaan we kijken wie het eerst het touwtje kan doorbranden. Natuurlijk word er valsgespeeld dus doen we het wedstrijdje nog een 2e keer zonder vals te spelen.

voor alle fotos klik HIER