Informatie

Scouts
De Scouts zijn jongens en meiden van 10 tot 15 jaar. Zij spelen niet meer in een specifiek verhaal of thema. Op deze leeftijd is zelf doen en ontdekken samen met de andere scouts belangrijker. 

De scouts werken in subgroepjes (patrouilles) die samen de troep vormen. Een patrouille wordt geleid door de meer ervaren scouts, een PL (patrouille leider) en een APL (assistent patrouille leider). Naast het spelen met de hele troep zullen de scouts ook vaak in patrouilleverband activiteiten ondernemen. 

Dit kan zijn: spellen spelen, pionieren, tochten lopen, koken, kamperen enz. Zodoende leren ze zelfstandig te zijn en zich in verschillende situaties te redden. Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur! Met je hele patrouille in een tent. Je eigen keuken bouwen. Zelf je potje koken. Zelfstandig met kaart en kompas een tocht lopen. Of lekker met de hele troep zwemmen.
 
Opkomst scouts
De scouts hebben opkomst van 14.00u tot 17.00u. Iedere patrouille is om de beurt dienstpatrouille. De dienstpatrouille heeft een aantal taken waaronder het hijsen en strijken van de vlag en het doen van corvee zoals vegen na het sluiten.


Als een scout een keer niet kan komen dan graag bijtijds afmelden bij de leiding. Dit kan telefonisch of via e-mail, we kunnen daar dan rekening mee houden bij de voorbereiding van de programma’s.
 
Kamp
De scouts gaan twee a drie keer per jaar op kamp. In het najaar en in het voorjaar hebben we meestal een weekend. Kamperen als voorbereiding op het zomerkamp. De eerste week van de zomervakantie is altijd het Zomerkamp. Met de hele troep een hele week op kamp op een kampeerterrein. Elk jaar weer ergens anders.
 
Spelkleding

Voor de verkenners heeft Scouting het volgende uniform: 

beige verkennersblouse 
BLAUWE (spijker)broek 
scoutingriem 
dasring 
groepsdas

TIP Zet zijn naam in zijn das, want alle dassen van onze groep lijken op elkaar! Stuur uw zoon nooit in je mooie nieuwe kleren naar scouting, want grote kans dat ze vies worden!

 
Lid worden van de groep

Uw zoon kan vier opkomsten gratis meedraaien om te zien of hij het leuk vindt. Wanneer uw zoon scout wordt, is het gebruikelijk dat de leiding op ouderbezoek komt om nader kennis te maken en verdere informatie over de scouting en het onderdeel te geven (dit ouderbezoek is niet verplicht). 
Na deze vier weken wordt hij geïnstalleerd als lid van de Spoorzoekers, en draagt hij net als de anderen de groepsdas en het uniform. 

Ook wordt hij door ons opgegeven als lid van scouting nederland, en ontvangt hij het maandelijkse scoutingtijdschrift en zijn ‘scoutcard’ en lidmaatschapsnummer thuis. 

Voor het installeren moeten de volgende dingen worden aangeschaft: 
• beige verkennersblouse 
• evt. een dasring
• alle benodigde insignes 
• evt. de spoorzoekers groepsdas 

Van deze spullen kunnen de dasring, de insignes en de groepsdas worden verkregen bij de leiding. De beige verkennersblouse dient zelf te worden aangeschaft.

Scouting kleding en attributen kunt u kopen bij de ‘Scoutshop’.

In het jaar dat je 16 wordt ga je over naar de volgende speltak, de explorers.

 
Tot slot
Op deze pagina staat veel, er staat ook veel niet! Kom gewoon een keer langs op zaterdag en je zult zien hoe veelzijdig scouting is! De eerste vier keer kun je zelfs gratis meedoen!