Informatie

Explorers 

De Explorers zijn een groep avontuurlijke jongens en meiden van 15 tot 18 jaar. Explorers hebben het zelf voor het zeggen! Ze maken samen plannen en bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Gehunt worden tijdens een tocht, een enorm bouwwerk pionieren, met zijn allen een potje lasergamen, een culinaire opkomst met bijzondere hamburgers, oude tijden herleven met scouts spellen op de Explo manier of, een klassieker, levend bowlen tijdens de groene zeep opkomst. Ook tijdens kamp is niets te gek! Van klimmen en abseilen in Tsjechië tot een stevige bergtocht in Oostenrijk. Van speleologie in de Ardennen tot primitief kamperen in Zweden. Met mountaincarts van de berg af racen tot het verkennen van een grote stad. Nooit een saai moment! 

 

Samen op avontuur 

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt ook gelijk de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen programma te bepalen en je eigen talenten te ontwikkelen. Er zijn kansen genoeg en het is aan jou om die te benutten! Dit doe je samen met de rest van de Explo’s, want Explorer ben je niet in je eentje. Er worden samen plannen gemaakt, die samen worden uitgevoerd. Op deze manier is er ontzettend veel mogelijk! Dit zorgt voor veel lol en gezelligheid, top activiteiten en misschien wel vrienden voor het leven! 

 

Begeleiding 

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding hebben ze niet meer nodig, maar wat extra hulp kan nog wel handig zijn. Daarom hebben de Explo’s wel begeleiding. Ze houden je niet bezig met voorgekookte activiteiten, maar geven je net dat laatste zetje. Dat ze je een goede reden geven om uit je luie stoel te komen, en een beetje hulp als een plan dreigt te stranden. Met andere woorden, de begeleiding doet zelf ook mee aan het Explo-avontuur en biedt hulp waar de Explo’s dat kunnen gebruiken. 

 

Zomerkamp 

Ook het zomerkamp organiseer je zelf, het hoogtepunt van het seizoen. Explorers kiezen zelf wat ze willen doen en waar. Op naar het buitenland dus! Onze Explorers hebben in de afgelopen jaren al een aardig deel van Europa verkend; Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Denemarken enz. Dit kan natuurlijk ook op verschillende manieren. Naar het grote scoutcentrum Kandersteg in Zwitserland, wildkamperen op je eigen strandje in Denemarken, een afgelegen terreintje in Tsjechië en wat dacht je van een Europese stedentrip met de trein?  

 

Lid worden van de groep 

Lijkt dit je allemaal wel wat? Kom dan eens kijken! Je kunt vier opkomsten gratis meedraaien om te kijken of je het wat vind. Na de vier opkomsten wordt je geïnstalleerd als lid van de groep. Vanaf dat moment ben je echt lid van de Spoorzoekers. Je wordt dan ook automatisch lid van Scouting Nederland, en ben je één van de 24 miljoen scouts ter wereld. 

In het jaar dat je 18 wordt ga je over naar de volgende speltak, de Stam. 

 

Tot slot

Op deze pagina staat veel, maar er staat ook heel veel niet! Kom gewoon een keer langs op zaterdag en je zult zien hoe avontuurlijk scouting is! De eerste vier keer kun je gratis meedoen.